گروه مجلات آنلاین عصر ایران
خانهخودروهای نظامیتحفه سنگین کره‌ای که ارتش‌های مختلف جهان به دنبال آن هستند!

تحفه سنگین کره‌ای که ارتش‌های مختلف جهان به دنبال آن هستند!

تحفه سنگین کره‌ای که ارتش‌های مختلف جهان به دنبال آن هستند!

مجله تصویری سلاح توپ خودکششی کی9 (K9) محصول کشور کره جنوبی از جمله محصولات نظامی پرطرفدار این کشور در سطح جهان است. ارتش استرالیا جدیدترین خریدار توپ کی9 بوده است.

 

استرالیا با این خرید به کشورهای کره جنوبی، ترکیه، هند، لهستان، نروژ، فنلاند و استونی ملحق شده که از توپ خودکششی 155 میلیمتری کی9 در مجموعه تسلیحات نظامی خود استفاده می کنند.

به گفته پیتر داتن وزیر دفاع استرالیا، شلیک و حرکت سریع توانایی اصلی این وسیله نقلیه زرهی است که به پرهیز از مواجهه با آتش متقابل دشمن کمک می کند. خرید این محصول جدید به معنای افزایش قابل توجه سطح قدرت آتش و امنیت برای توپخانه استرالیا است.

توپ کی9 برای نخستین بار در سال 1999 معرفی و به رقیبی در بازار بین المللی توپ های خودکششی که به طور سنتی زیر سلطه آمریکا و روسیه قرار داشت، تبدیل شد.

بنابر اطلاعات ارائه شده از سوی شرکت هانوا دیفنس که توپ کی9 را تولید می کند، این توپ دارای وزن رزمی 47 تن است. با استفاده از گلوله های عادی برد توپ خودکششی کی9 تا 40 کیلومتر است و با استفاده از پرتابه هایی که از کمک راکت برخوردار هستند، برد شلیک توپ به 50 کیلومتر نیز می رسد. زره توپ کی 9 در برابر ترکش های گلوله 155 میلیمتری، گلوله های 14.5 میلیمتری ضد زره مسلسل، مین های ضد نفر و همچنین سلاح های شیمیایی مقاوم است.

گلوله گذاری اتوماتیک یکی دیگر از ویژگی های قابل توجه توپ خودکششی کی9 است که امکان شلیک سریع را فراهم می کند. بنابر اطلاعات شرکت سازنده، این توپ توانایی شلیک 3 گلوله در کمتر از 15 ثانیه را دارد و بیشینه نواخت تیر آن 6 تا 8 گلوله در دقیقه برای سه دقیقه است. نواخت تیر پایدار این توپ نیز دو تا سه گلوله در دقیقه برای یک ساعت است.

همانند سایر توپ های مورد استفاده توسط ناتو و کشورهای متحد آمریکا، مانند سزار (CAESAR) فرانسوی و تیپ 99 ژاپنی، توپ کی9 یک سلاح 155 میلیمتری است. اما کی9 بیشتر با توپ ام109 آمریکا که نخستین بار در اوایل دهه 1960 معرفی شد، یا به طور خاص جدیدترین مدل آن یعنی ام109ای7 پالادین قابل مقایسه است.

توپ ام109ای7 وزنی برابر با 39 تن دارد و سامانه گلوله گذاری اتوماتیک آن دارای نواخت تیر 4 گلوله در هر دقیقه و نرخ پایدار شلیک یک گلوله در هر دقیقه است. همانند کی9، هر دو توپ دارای سامانه های کنترل شلیک دیجیتالی هستند که آنها را قادر می سازد شلیک خود را انجام داده و سپس به مکانی جدید حرکت کنند تا از آتش متقابل دشمن در امان باشند.

پالادین و کی9 تفاوت هایی نیز دارند. توپ خودکششی کی9 بزرگ‌تر و سنگین‌تر از پالادین است، دارای پیشرانه ای قدرتمندتر و بیشینه سرعت اندکی بیشتر (67 کیلومتر در ساعت در برابر 61 کیلومتر در ساعت) است، و نواخت تیر سریع‌تری دارد.

همچنین، شرکت هانوا در حال توسعه مدل دیگری مبتنی بر توپ کی9 به نام کی9ای2 است که بنابر گزارش ها می تواند 9 تا 10 گلوله در دقیقه شلیک کند، در شرایطی که ارتش آمریکا روی طرح توپخانه توپ برد گسترده (ERCA) بر اساس توپ پالادین کار می کند.

توپ های خودکششی که برای نخستین بار در جنگ جهانی دوم معرفی شدند، مزایای نسبت به توپ های سنتی نیازمند یدک کش ارائه می کنند. این سلاح های قدرتمند که از نظر ظاهری شبیه به تانک به نظر می رسند از قدرت حرکت و مانور بیشتری برخوردار هستند و به نوعی می توانند همپای تانک ها حرکت کنند، توانایی تغییر مکان سریع برای در امان ماندن از آتش متقابل دشمن را دارند، و زره آنها سطحی از حفاظت را برای خدمه فراهم می کند.

از جنبه های منفی آنها نسبت به توپ های نیازمند یدک کش نیز می توان به سنگین‌تر بودن، گران‌تر بودن و شرایط تعمیر و نگهداری پیچیده‌تر اشاره کرد.

اشتراک گذاری با :
امتیاز به این نوشته
بدون نظر

متاسفانه فرم اظهار نظر در حال حاضر بسته می باشد