گروه مجلات آنلاین عصر ایران
خانهخودروهای نظامیچلنجر 3؛ این تانک جدید انگلیسی خیلی محدود تولید می شود!

چلنجر 3؛ این تانک جدید انگلیسی خیلی محدود تولید می شود!

چلنجر 3؛ این تانک جدید انگلیسی خیلی محدود تولید می شود!

مجله تصویری سلاح ارتش بریتانیا به تازگی نخستین پیش تولید تانک چلنجر 3 خود را دریافت کرده است. این تانک جدید با بهره مندی از سلاح اصلی، زره و بسته قدرت جدید برای میدان های نبرد مدرن آماده شده است.

البته، ارتش بریتانیا تنها کمی بیش از یک سوم از ناوگان تانک های اصلی خود را جایگزین خواهد کرد و قرار است 148 عراده تانک چلنجر 3 را خریداری کند. از این رو، چلنجر 3 یکی از کوچک ترین موجودی های تانک در جهان را به خود اختصاص خواهد داد.

 

 

خاستگاه تانک

بریتانیا در دهه 1910 تانک را به عنوان وسیله ای برای شکستن بن بست در جبهه غربی جنگ جهانی اول اختراع کرد. بریتانیا از آن زمان به عنوان یک قدرت مطرح در زمینه تانک باقی مانده و طراحی و تولید تانک های خود را بر عهده داشته است.

نام همه تانک های تولیدی بریتانیا با حرف سی (C) انگلیسی آغاز می شود. آنها شامل کروسدر (Crusader)، کامت (Comet)، کرامول (Cromwell)، سنتورین (Centurion)، چیفتن (Chieftain)، چلنجر (Challenger)، چلنجر 2 (Challenger 2) و اکنون چلنجر 3 (Challenger 3) می شوند.

تانک چلنجر 2

چلنجر 2 در سال 1994 معرفی شد و یک جایگزینی سریع برای تانک متوسط چلنجر مربوط به دهه 1980 بود. تانک چلنجر 2 بین سال های 1994 تا 2002 تحویل داده شد. این تانک به سلاح اصلی 120 میلیمتری، زره کامپوزیتی چوبهام طراحی شده توسط بریتانیا، و بسته قدرت حول محور پیشرانه دیزل 12 سیلندر خورجینی 1200 اسب بخاری مجهز شد.

برای مدتی، چلنجر 2 یکی از بهترین تانک های اتحاد ناتو بود. زرهی که به خوبی از تانک محافظت می کرد، سلاح اصلی عالی ال30 و دوربین های حرارتی که به فرمانده تانک امکان مشاهده میدان نبرد در شب و حتی فضای پوشیده از دود را می داد، چلنجر 2 را به تانکی قدرتمند تبدیل می کردند.

تنها ایراد واقعی این بود که چلنجر 2 طی مدت خدمت خود از عدم به روزسانی مناسب رنج می برد، به این معنی که فناوری اوایل دهه 1990 بدون تغییر خاصی در آن باقی مانده است.

قدرت آتش تانک چلنجر 3

در چلنجر 3 به جای اسلحه اصلی 120 میلیمتری ال30ای1 طراحی شده توسط بریتانیا، از توپ 120 میلیمتری ال55ای1 طراحی شده توسط آلمان استفاده شده است. برخلاف دیگر ارتش های ناتو که حداقل از یک نسخه سلاح بدون خان ساخت شرکت راین متال استفاده می کنند، برتانیایی ها همچنان از سلاح اصلی با لوله دارای خان در تانک های خود استفاده می کردند.

امکان استفاده از مهمات سلاح دارای خان در سلاح بدون خان و بالعکس ممکن نیست. این شرایط نه تنها مانع قرض گرفتن مهمات تانک از کشورهای متحد بود، بلکه چلنجر 2 را از پیشرفت های مهمات در دیگر کشورهای ناتو محروم می کرد.

سلاح اصلی جدید راین متال ال55ای1 بسیار شبیه به سلاح ام256 ساخت آمریکا است، اما لوله ای بلندتر دارد. این شرایط سرعت دهانه بالاتری ایجاد خواهد کرد و به گلوله توانایی نفوذ در زره های سنگین تر از فواصل دورتر را می دهد. تنها ایراد آن است که طول کلی تانک افزایش می یابد و این می تواند هنگام حرکت در جنگل ها مقداری دردسرساز باشد.

محافظت

برجک تانک میزبان تغییرات اصلی محافظتی در چلنجر 3 است. برجک جدید تقریبا به اندازه و شکل برجک چلنجر 2 است، اگرچه برخی تغییرات کلیدی دیده می شوند. زره جلویی برجک اکنون شیب یکنواختی دارد و پیچ هایی در سراسر برجک، بدنه و بخش های کناری وجود دارند. این احتمالا برای ایمن سازی زره ماژولار مستقل جدید است. ماهیت ماژولار این زره محافظ نشان می دهد که می توان آن را به راحتی هنگام جنگ تعمیر کرد یا برای مقابله با تهدیدات ضد زره آتی ارتقا داد.

به گفته اندیشکده بین المللی مطالعات راهبردی مستقر در لندن، به احتمال زیاد این تانک دارای پنل های انفجاری است که برای جلوگیری از نفوذ مهمات ضد زره و انفجار آنها به سمت بیرون طراحی شده است.

یکی از جدیدترین موارد اضافه شده به تانک چلنجر 3، سامانه حفاظت فعال نوع متوسط تروفی است. این سامانه توسط شرکت سامانه های دفاعی پیشرفته رافائل توسعه یافته و شامل حلقه ای از حسگرهای رو به بیرون برای شناسایی راکت ها و موشک های ضد تانک است.

همانطور که سلاح ضد زره به تانک نزدیک می شود، سامانه تروفی نفوذگرهای انفجاری را شلیک می کند که برای از بین بردن تسلیحات در هوا طراحی شده اند. سامانه تروفی در تانک های لئوپارد 2 و تعدادی از تانک های آمریکایی ام1ای2 آبرامز نیز به کار گرفته شده اند.

تحرک و حسگرها

چلنجر 3 از سامانه تعلیق هیدروگاز بهبود یافته نسل سوم بهره می برد که از گاز (نیتروژن) تحت فشار و مایع برای محافظت از وسیله نقلیه و خدمه در برابر حرکت در مسیرهای ناهموار استفاده می کند. پیشرانه به روز رسانی شده است، اما ظاهرا نیروی خروجی آن در همان سطح 1200 اسب بخار باقی می ماند.

این در شرایطی است که عدم افزایش قدرت پیشرانه به رغم زره بهبود یافته و سامانه تروفی با وزنی حدود 2.5 تن می تواند تانک را در میدان نبرد کندتر سازد.

پلتفرم چلنجر در 30 سال گذشته ارتقا حسگر چشمگیری نداشته است، از این رو، افزودن نسل سوم دوربین حرارتی خود یک پیشرفت بزرگ خواهد بود. فرمانده و توپچی تانک دارای دوربین های حرارتی تثبیت شده خواهند بود. فرمانده دارای دوربین پانورامای حرارتی اوراین ساخت شرکت تالیس برای آگاهی موقعیتی و انتخاب اهداف نیز خواهد بود. راننده تانک نیز امکان استفاده از دوربین های حرارتی جلو و عقب را خواهد داشت.

اشتراک گذاری با :
امتیاز به این نوشته
بدون نظر

متاسفانه فرم اظهار نظر در حال حاضر بسته می باشد